BETEKS

Adresa:

Požeška 42a

Radno vreme:

od 09h do 21h

Kontakt:

011 404 83 03

“Beteks” je prva robna kuća na Čukarici. Izgrađena u srcu Banovog brda još davne 1969. godine, odmah je postala simbol progresa i budućnosti, mesto na koje se išlo porodično, u kupovinu svega od “igle do lokomotive” i mesto koje su generacije upamtile po tadašnjem čudu tehnike – prvim pokretnim stepenicama. Beteks je svojom vedrinom obeležio detinjstvo mnogih naših sugrađana.

A onda, tokom mračnih devedesetih, zgrada je napuštena i počela da propada. Prolazile su godine, komentari i uzdasi prolaznika su se proredili a simbol našeg detinjstva pretvorio se u ruševine detinjstva.

Ali nešto što se voli ne može tek tako da nestane a Čukaričani su oduvek voleli sve svoje posebnosti: grad u gradu i srce u gardu.

I zato smo rešili da “Beteks” vratimo Brdu.

Obnovili smo ga kao šoping-mol na Čukarici sa preko 5000 kvm prodavnica poznatih brendova, uz jedinstveni restoran “Social@” u prizemlju. “Posadili” smo prvo WiFi drvo u Srbiji i omogućili sugrađanima besplatan pristup internetu 24/7. Uredili smo i trg, postavili fontanu, podnu rasvetu i veliki digitalni časovnik jer želimo da ovaj kraj grada ponovo ima svoj centar. Zadržali smo nešto od starih dobrih stvari koje će oštro oko umeti da prepozna.

Budućnost je počela. Beograd je na Brdu.